Ovnsbakt laks med blomkålpuré og soyasjy

Ovnsbakt laks med blomkålpuré ©

Slik gjør du det:

1
Sett over poteter med en gang og sett over saltet vann til blomkålen. Sett ovnen på 200 °C.

Blomkålpuré

1
Rens blomkålen for blader, del den opp i buketter og kok til den er mør. Hell av vannet og la blomkålen dampe i 1 min.
2
Ha over i en blender eller foodprosessor, kjør sammen med fløte og smør til en jevn, fin puré. Smak til med salt og pepper.

Soyasjy

1
Ha smøret i en liten kjele, sett på middels temperatur og la smøret ´´koke´´mens du rører innimellom. Det vil danne seg et fint, lysebrunt bunnfall og smøret skal bli gyllent i fargen. Men pass på underveis, smøret må ikke bli svart, da er det brent og smaker ikke spesielt godt.
2
Mens smøret koker opp, finhakker du persille, knuser et hvitløksfedd og skjærer sjalottløk i tynne skiver.
3
Ha løk og hvitløk i smøret når det er gyllent, trekk kjelen til side. Tilsett så soyasaus og eddik.
4
Varm opp ved servering, sammen med persillen.

Laks

1
Laksen skal krydres med salt og pepper, legges på et oljet brett eller ildfast form og stekes i ca. 8–12 min.
2
Når fisken er ferdig skal den være stekt, men fremdeles saftig med litt fuktig kjerne.
3
Klem over litt sitronsaft og server med de kokte potetene, soyasmøret og blomkålpureen.

Kommentar

Bli den første til å kommentere