Ovnsbakt laks med fennikel og savoykål i syrlig dillfløte

Ovnsbakt laks med fennikel og savoykål i syrlig dillfløte © Ulrika Pousette

Laks

1
Sett ovnen på 200°.
2
Snitt fennikelen fint, og skjær savoykålen i små biter. Skrell løken, og skjær den i skiver. Bland fennikel, savoykål og løk i en ildfast form.
3
Kok opp fløte sammen med buljongterning, vineddik, 1/2 ts salt og ferskkvernet pepper. Hell sausen over grønnsakene, og bland godt.
4
Tilbered midt i ovnen ca. 20 min.
5
Ta formen ut av ovnen, og legg laksestykkene oppå grønnsakene.
6
Dryss over dill, 3/4 ts salt og ferskkvernet pepper. Tilbered ytterligere 10 min., til laksens kjernetemperatur er på 58°.
7
Servér med potetmos.

Kommentar

Bli den første til å kommentere