Ovnsbakt omelett med brokkoli, paprika og gressløk

© Berit Nordstrand
Sunt

Slik gjør du:

1
Forvarm ovnen til 180 grader.
2
Smør en ildfast form med smør. På bildet er det brukt en rektangulær kakeform på 21 x 34 cm med høye kanter.
3
Finhakk hvitløken og surr den et par minutter i en stekepanne i smør eller olje. Grovhakk paprika og brokkolibuketter og surr sammen med hvitløken i ytterligere et par minutter. Tilsett grovhakket gressløk.
4
I mellomtiden pisker du sammen egg og melk i en bolle. Du kan sløyfe melken hvis du ikke har eller ikke tåler.
5
Ha grønnsakene i den godt smurte formen. Strø osten over og hell eggerøren over til slutt.
6
Sett formen i midten i stekeovnen og stek til omeletten omkring 40 minutter, til den stivner. Steketiden varierer litt avhengig av hvilken ildfast form du bruker.
7
La omeletten hvile i noen minutter før du skjærer den opp i firkantede stykker med en pizzakniv.
8
Server gjerne omelett på en ristet brødskive og litt grønn salat som kveldsmat eller en rask middag.

Kommentar

Bli den første til å kommentere