Paella med laks

Paella med laks © Tia Borgsmidt
30 min.

Slik lager du paella

1
Skjær laksen i store terninger, og krydre dem med salt og pepper.
2
Brun dem raskt i en stor panne med olivenolje, og legg dem på en tallerken.
3
Gi buljong, safran og timian et oppkok i en gryte.
4
Rens paprika og bladselleri, og skjær dem i strimler eller terninger.
5
Finhakk sjalottløk og hvitløk, og stek dem blanke i stekepannen.
6
Tilsett paprika, bladselleri, tomatpuré og ris, og stek et par minutter under omrøring.
7
Tilsett buljongen, og gi det et oppkok under omrøring.
8
La retten småkoke uten lokk og uten omrøring, til risen er mør og væsken er kokt inn, ca 25 min.
9
Smak til med salt og pepper, og vend laks og erter i paellaen.
10
Dekk med lokk eller aluminiumsfolie, og la retten trekke 5 minutter.
11
Servér straks rett fra pannen med sitronbåter.
12
Tips: Vil du erstatte laksen, så velg en annen fast fisk som steinbit eller breiflabb, som ikke løser seg opp.

Kommentar

Bli den første til å kommentere