Pære- og ingefærmuffins

Pære- og ingefærmuffins © Jan Baldwin/Ascheoug

Slik gjør du:

1
Forvarm ovnen til 190 °C.
2
Smør et 12-hulls muffinsbrett (helst teflonbehandlet) med solsikkeolje. (Du kan også bruke papirformer, som kan være fine å servere i, og for å sette en ekstra spiss, kan du også pynte med en pæreskive på toppen før du setter dem i ovnen).
3
Sikt bakepulver, natron, ingefær, kanel og muskat i en stor bolle. Rør inn speltmel og havregryn.
4
Pisk eggehvitene lett, og fjern kjernen fra pæren. Skrell den og skjær den i terninger.
5
Lag et hull i midten av de tørre ingrediensene og tilsett pærepuré, eggehviter, yoghurt, honning, pæreterningene og rosinene.
6
Rør forsiktig til alt det tørre er blandet inn, og fyll formene to tredjedels fulle.
7
Stek i den forvarmede ovnen i ca 25–30 minutter, til muffinsene er gylne på toppen.
8
Serveres varme med eplemos, hvis du får tak i det, ellers smaker de deilig med marmelade.

Kommentar

Bli den første til å kommentere