Pære- og limesuppe med pæreis

Pære- og limesuppe med pæreis © Pia Enghild

Slik lager du pære- og limesuppe med pæreis

1
Kok pæreskivene med vann, sukker og sherry i ca. 10 min.
2
La frukten stå i laken natten over.
3
Løft pærerne ut, tilsett limesaft i suppen, og smak til.
4
Rør fløte, melk, sukker og eggeplommer sammen i en tykkbunnet gryte. Varm blandingen, langsomt og under omrøring, til en temperatur på ca. 80° C. Mål med et steketermometer.
5
Blend de kokte pærene, og rør dem inn i den kalde kremen.
6
Frys blandingen i en ismaskin, og sett deretter isen i fryseren til servering.
7
Smelt sjokolade og kakaosmør i en skål i vannbad.
8
Spre sjokoladen ut i et tynt lag på 1-2 stykker bakepapir. Bruk en spatel. La sjokoladen avkjøles, rull bakepapiret sammen og legg det i fryseren i ca. ½ time.
9
Rull sjokoladepapiret raskt ut, og brekk opp den kalde sjokoladen i flak.
10
Legg en skive pære i bunnen av hver tallerken og legg en skjefull is oppå.
11
Hell pære- og limesuppe over, og topp med sjokoladeflak og bringebær.

Kommentar

Bli den første til å kommentere