Pærepai med mandler

Glutenfritt trenger ikke å bety smakløst! Server med vispet kremfløte, vaniljesaus eller en klatt crème fraîche. © Malte Danielsson

Slik gjør du:

1
Sett ovnen på 175°. Visp smør og sukrin luftig med miksmaster i en bolle. Ha i egg, mandelmel, rismel og bakepulver, og pisk videre til en jevn røre. Ha i sitronsaften til slutt.
2
Fordel røren i en stor smurt form, ca. 25 cm i diameter, eller 4–6 mindre, smurte former.
3
Skrell og fjern kjernehuset på pærene, og skjær dem i mindre biter. Fordel pærebitene over røren. Skjær den siste pæren i skiver og legg skivene litt dekorativt på toppen. Strø over mandelspon.
4
Stek midt i ovnen i ca. 20 min. (ca. 15 min. for små paier) eller til en trepinne kommer ut tørr. La paien avkjøles i formen og server med vispet krem, vaniljesaus eller crème fraîche.

Kommentar

Bli den første til å kommentere