Pai med asparges og poteter

Lag en deilig pai med sprø bunn toppet med poteter, ost og asparges. © Fru Timian

Paibunn:

1
Ha hvetemelet og en halv teskje salt i en matprosessor.
2
Del smøret i små terninger og ha det i. Kjør knivene rundt til smøret er smuld­ret opp.
3
Ha i halvparten av vannet og kjør knivene rundt. Ha i nok vann til at du greier å samle deigen til en klump.
4
Ta ut deigen, klapp den sammen til en flat sirkel og pakk den inn i plastfolie.
5
Legg den i kjøleskapet i minst 30 min. Hvis deigen ligger i kjøleskapet lengre enn 30 min., rekker den å bli hard. Da er det er lurt å ta den ut ca. 10 min. før du skal begynne å kjevle den.
6
Sett stekeovnen på 200 °C varmluft.
7
Dryss et tynt lag med hvetemel på et stykke bakepapir og legg paideigen på det. Dryss et tynt lag med hvetemel over og legg et stykke bakepapir over.
8
Kjevle ut deigen til en runding, ca. 30 cm i diameter. Legg den over på et stekebrett og sett den i kjøleskapet mens du lager fyllet.

Paifyll med asparges og poteter:

1
Kok opp usaltet vann i en kjele.
2
Skrell og skjær potetene i tynne skiver og kok dem i 8–10 min. til de er møre.
3
Hell dem over i et dørslag og la dem renne av.
4
Riv osten og rør sammen mesteparten av den med crème fraîche, egg, salt og pepper.
5
Fjern den nederste delen av aspargesen.
6
Fordel ¾ av fyllet på paibunnen. La det være tomt de siste 4 cm ut til kanten. Fordel potetskivene og aspargesen over.
7
Dryss over resten av saltet og pepperen, resten av fyllet og den revne osten.
8
Brett inn kantene på deigen.
9
Stek paien midt i ovnen i ca. 30 min.

Kommentar

Bli den første til å kommentere