Pai med løk og tomat

Vegetarpai er en perfekt middag til kjøttfri mandag. © Tore Fjeld

Paibunn:

Det er litt jobb med å lage den perfekte paibunnen, men du vil garantert være fornøyd med hvert eneste brukte minutt når du smaker på det ferdige resultatet!
1
Ha hvetemelet og saltet i en matprosessor. Del smøret i små terninger og ha i. Kjør knivene rundt til smøret er smuldret opp.
2
Ha i nok vann til at du greier å klemme massen sammen til en deig. Klapp deigen flatt sammen og pakk den inn i plastfolie.
3
Legg den i kjøleskapet i minst 30 min. Smør en paiform med olje eller formfett.
4
Dryss et tynt lag med hvetemel på et stykke bakepapir og legg på paideigen. Dryss et tynt lag med hvetemel over og legg et bakepapir over. Kjevle ut deigen til den blir stor nok til å dekke paiformen og helt over kanten.
5
Snu og vend på bakepapiret og deigen innimellom for å forsikre deg om at deigen ikke setter seg fast. Fjern bakepapiret på den ene siden og legg bunnen over i formen, med bakepapiret opp. Fjern bakepapiret.
6
Sett paibunnen i kjøleskapet i 30 min. Sett stekeovnen på 190 °C.
7
Prikk bunnen med en gaffel før du legger på et bakepapir og fyller på med tørkede erter eller grovt salt. Stek bunnen i 30 min. Ta ut ertene/saltet og bakepapiret og stek bunnen i 5 min. til.

Fyll:

1
Vask purren godt før du skjærer den i tynne ringer. Skrell løken, del den i to og skjær i ringer. Skrell og finhakk hvitløk.
2
Ha det i en stekepanne sammen med olivenoljen, resten av saltet, pepper og la det surre på litt under medium varme i 4–5 min. til løken blir blank og myk. Fordel det over i paiskallet.
3
Pisk lett sammen eggene, fløten og melken og hell over. Riv osten og fordel den og oppdelte tomater over.
4
Stek paien midt i ovnen i 25–30 min. Den skal ha en fast overflate.

Kommentar

Bli den første til å kommentere