Pai med mandelmel og pesto

En utrolig god og lettlaget pai med smak av basilikum. © Cathrine Schück
Sunt

Slik lager du pai med pestofyll:

1
Kjør deigen i en kjøkkenmaskin og klem den deretter ut i en paiform med løs bunn. Føles deigen klissete, så bruk mandelmel på hendene. Sett formen kaldt en stund før steking, gjerne i fryseren.
2
Sett ovnen på 200 °C. Mens den varmer opp, kjør alle ingrediensene til fyllet i en kjøkkenmaskin, og smak til med salt og pepper.
3
Ta ut formen og stek paibunnen i 10 min. Hell deretter i paifyllet og stek paien til fyllet har stivnet, det tar ca. 30 min. Dekk gjerne til med aluminiumsfolie hvis paien begynner å bli svidd på toppen.
4
Server paien lunken, gjerne sammen med noen skiver god skinke og en salat.

Kommentar

Del dine tips, forbedringer eller erfaringer med andre

Marianne
Rapportere

Er det bare smør og mandelmel som skal i bunnen ?

Tara Måltid
Rapportere

Hei Marianne! Takk for spørsmåø. I bunnen skal det 3 dl mandelmel, 125 g smør, 1 eggeplomme og litt salt. Skal rette i oppskriften :)