Pain au chocolat

Hjemmebakte pain au chocolat © Ulrika Pousette

Dag 1

1
1. Bland lunkent vann og melk i en bakebolle. Smuldre nedi gjæren og rør til den er oppløst. Ha i 450 g mel, sukker og salt, og arbeid det sammen til en fast deig.
2
2. Kna deigen i ca. 10 minutter for hånd eller i en kjøkkenmaskin. Legg deigen i en oljet bakebolle. La den heve under et kjøkkenhåndkle eller plastfolie i ca. 2 timer.
3
3. Slå sammen deigen i bollen og la den stå i kjøleskapet i 8–12 timer.

Dag 2

1
4. Skjær det kalde smøret i tynne skiver og dunk på det med en kjevle for å løse det opp litt. Smøret skal ha omtrent samme konsistens som deigen. Form det til et kvadrat som er litt over 5 mm tykt.
2
5. Hell deigen ut på en melet bakeflate, trykk den litt sammen og skjær et kors på midten.
3
6. Dra ut deigflikene og kjevle ut deigen i fire retninger til den måler ca. 30x30.
4
7. Legg smørplaten på deigen og brett de fire hjørnene over smøret. Pass på at smøret er helt dekket av deigen.
5
8. Kjevle ut deigen til et 40x70 cm stort rektangel. Kjevle bare loddrett og vannrett, ikke på skrå.
6
9. Børst bort melet fra deigens overflate, og brett den sammen to ganger på lengden mot midten, slik at den nå bare måler 1/3 av det opprinnelige rektangelet.
7
10. La deigen hvile i kjøleskapet i ca. 30 minutter. Kjevle deretter ut og brett sammen enda en gang og la den hvile i kjøleskapet på nytt i ca. 30 minutter.
8
11. Skjær sjokoladen i ca. 8 cm lange og litt over 1/2 cm brede stenger.
9
12. Kjevle ut deigen igjen til et rektangel på ca. 40x70 cm. Skjær bort kantene og skjær deretter knapt 8 cm brede remser av deigen.
10
13. Legg en sjokoladestang 2 cm inn fra kanten på deigremsen. Brett over deigen slik at sjokoladestangen blir dekket.
11
14. Legg en sjokoladestang til på deigen, ved siden av men ikke over den underste sjokoladestangen. Rull deigremsene sammen rundt sjokoladestengene. Legg på et stekebrett dekket med bakepapir.
12
15. La det heve under et kjøkkenhåndkle på et lunt sted i ca. 1 1/2–2 timer.
13
16. Sett ovnen på 225 °C. Pensle med pisket egg. Stek midt i ovnen i ca. 10 minutter til baksten er gyllenbrun. La den avkjøle på rist.

Kommentar

Bli den første til å kommentere