Pan Dulce

Pan dulce, søtt brød, er den argentinske varianten av vår julekake. © Svein Erik Dalh/ Samfoto

Slik gjør du:

1
Løs opp gjæren i lunkent vann sammen med 0,5 ts sukker.
2
Bland i en spiseskje hvetemel, visp dette godt sammen, sett det under lokk til massen får en svampete konsistens.
3
Bland deretter gjærmassen med lunken melk, sukker, revet sitronskall, salt, appelsinekstrakt eller revet skall av appelsin, maltekstrakt, to eggeplommer,to sammenvispede egg og mykt smør. Egg og smør tar du ut av kjøleskapet ca. en time før det blandes i deigen.
4
Bland alt, og ha opp i ca. 2 dl av melet.
5
Bland deretter i nøtter og tørket frukt, og nok mel til at det blir en fast deig, den skal ikke være klissete, men pass på – ikke bruk for mye mel slik at deigen blir for hard. Del deigen i to, legg den i to godt smurte former, pensle kakene med smeltet smør og ett vispet egg, og legg et klede over. La deigen stå lunt til den har hevet til randen av formen.
6
Stek på 190 grader til kaken får en gyllen farge, ca. 45 min. Er du i tvil om kakene er stekt, bank på dem og du skal høre en hul lyd.
7
Kaken nytes med sider, sherry eller portvin. Suerte! (Lykke til!)

Kommentar

Bli den første til å kommentere