Panettone – klassisk italiensk julekake

Originalt bakes denne kaken med surdeig og skal henges opp-ned og avkjøles. Denne oppskriften er enklere! © Lina Eriksson /Allt om Mat og Getty Images

Slik gjør du:

1
La rosiner og appelsinskall trekke i sprit eller appelsinsaft i 2-3 timer.
2
Varm opp melken til den er fingervarm, 37 grader. Løs opp gjæren i melken og tilsett egg, sukker og salt. Tilsett melet, litt om gangen. Elt det sammen til en smidig, slett deig, gjerne i en kjøkkenmaskin, ca. 10 min. La deigen heve tildekket i ca. 1 time.
3
Dekk bunnen av en springform, ca. 20 cm i diam., med bakepapir. Plasser en kant, ca. 10 cm høy, av hardt papir langs innsiden av formen. Dekk innsiden av den med bakepapir.
4
Jobb smør, vanilje, rosin og appelsinskall inn i den hevede deigen. Ha deigen over på en melet arbeidsflate, og form den til en stor rund bolle. Legg den i formen, og la den heve tildekket i ytterligere 1 time. Sett ovnen på 200 grader.
5
Pensle overflaten med sammenpisket egg og fordel mandler over. Stek kaken nederst i ovnen i ca. 30 min. Senk ovnstemperaturen til 150 grader og stek videre i ca. 40 min. Dekk kaken med bakepapir dersom den ser for mørk ut.
6
Hvelv kaken forsiktig ut av formen. La den avkjøle på rist.

Garnering:

1
Bland melis og vann til glasur og ringle over kaken. Dryss strøssel over.

Kommentar

Bli den første til å kommentere