Panna cotta med morellgelé

En italiensk klassiker med nordisk vri. © Skovdahl & Skovdahl

Panna cotta:

1
Bløtlegg gelatinen i kaldt vann i 5-10 min.
2
Kok forsiktig opp kremfløte, melk, sitronskall, vaniljefrø og stang pluss sukker under omrøring. La det småkoke på svak varme i 2 min.
3
Ta kasserollen av varmen, smelt gelatinen i den varme fløten, og sil alt over i en bolle.
4
Fordel panna cottaen i 6-8 glass eller dessertskåler, og sett dem i kjøleskapet til de er stivnet.

Morellgelé:

1
Kjern ut morellene, dryss over melis og bland i kirsebærvin. La det stå til panna cottaen har stivnet.
2
Bløtlegg gelatinen i kaldt vann i 5-10 min. Press ut vannet, og smelt gelatinen over vannbad.
3
Rør litt av saften fra bærene ned i den smeltede gelatinen, litt om gangen, og hell det tilbake i morellblandingen.
4
Fordel moreller og saft over den stivnede panna cottaen, og sett glassene tilbake i kjøleskapet til geleen har stivnet.

Kommentar

Bli den første til å kommentere