Pavlova marengskake med pasjonsfrukt og bær

Kombiner det søte med det syrlige. © Bulls Press
Fest

Marengs:

Pavlova er en klassisk dessertkake med marengs oppkalt etter den russiske ballettdanserinnen Anna Pavlova.
1
Sett ovnen på 140°. Skill eggene.
2
Stivpisk eggehvitene. Tilsett sukker gradvis mens maskinen går.
3
Fortsett å piske til marengsen er blank. Bland forsiktig inn eddik og maisennamel.
4
Legg bakepapir på en ovnsplate og spray med stekefett. Fordel marengsen i en sirkel på 30 cm.
5
Bruk baksiden av en skje til å danne små topper ved å presse baksiden av skjeen inn i deigen og løfte den forsiktig opp.
6
Stek marengsen i 45-60 min. eller til overflaten er blitt tørr, og kaken fremdeles er myk inni. La den avkjøle seg.

Fyll:

1
Pisk krem i en kjøkkenmaskin eller med miksmaster, til den er blitt så stiv at den danner bløte topper.
2
Ha marengsbunnen over på et serveringsfat og fordel kremen over.
3
Topp med bær, og skrap deretter ut innholdet av pasjonsfruktene og ha det over bærene. Sikt til slutt melis over.

Kommentar

Bli den første til å kommentere