Pepperkakedeig til hjemmelaget hus

Hjemmelaget pepperkakehus, ser flottest ut - og smaker aller best! © Per Ranung / AOM

Slik gjør du:

1
Skyll appelsinen i lunkent vann. Finriv skallet. Bland krydder og natron med melet i en bakebolle.
2
Bland smør, sukker og sirup og rør det glatt, gjerne i en kjøkkenmaskin med deigkrok. Ha i melblandingen, melk, egg og appelsinskall. Bland til en glatt og smidig deig.
3
Pakk deigen inn i plastfolie og oppbevar den i kjøleskapet i ca. 12 timer eller mer.

Pepperkakehuset

1
Sett ovnen på 175 °C. Del deigen i to, og gjem på deigen til pepperkakene i kjøleskapet. Kjevle ut den andre halvparten av deigen til den er ca. 2 mm tykk på et melet bakebord.
2
Skjær ut alle delene til pepperkakehuset ifølge mønsteret på du finner her (http://maaltid.no/julens-vakreste-pepperkakehus) og legg dem forsiktig over på et stekebrett dekket med bakepapir med en bred stekespade.
3
Skjær ut vindu på en av kortsidene og på langsidene og døren med en skarp kniv. Kna sammen deigrestene, og kjevle ut deigen igjen. Skjær ut grantrærne og rundingene, de skal være ca. 2 cm i diameter. Legg også disse over på et stekebrett dekket med bakepapir.
4
Stek alle delene midt i ovnen i ca. 15 min, og la dem avkjøle på stekebrettet før de dekoreres.

Kommentar

Bli den første til å kommentere