Pepperkaker med blåmuggost

Pepperkaker med blåmuggost og valnøtter © Synøve Dreyer

Pepperkaker:

1
Smelt smør og sirup i en gryte på svak varme.
2
Kjør blandingen sammen med sukker, krydder og fløte i en kjøkkenmaskin med eltekrok. Ha i natron og mel og kjør til en glatt deig.
3
Pakk deigen inn i plast og la den ligge i kjøleskapet noen timer før utbaking (ev. over natten).
4
Sett ovnen på 180 grader. Kjevle deigen tynt på et melet bord. Bruk et glass og stans ut runde kjeks. Stek pepperkakene i ovnen i 10-12 min. Avkjøl på rist.

Glaserte valnøtter:

1
Smelt sukker og honning i en tykkbunnet kjele på lav varme. Ha i valnøttene når sukkeret er nesten smeltet og det begynner å bli gyllent langs kanten.
2
Rør rundt slik at nøttene blir helt dekket av smeltet sukker og de har fått et jevnt, gyllent lag.
3
Hell nøttene ut på et stykke bakepapir og spre dem fra hverandre så godt det lar seg gjøre. Avkjøl og hakk i grove biter.

Ved servering:

1
Legg litt ost på hver pepperkake og topp med glaserte valnøtter, ev. legg alt på et fat og la gjestene forsyne seg selv.

Kommentar

Bli den første til å kommentere