Perlebyggrøt med rabarbra og kardemomme

Piff opp frokostgrøten med rabarbra og mynte. © Christian Stæhr

Dagen før:

1
Legg perlebygg i et dørslag, og skyll godt i kaldt vann. La dem ligge i bløt natten over i 3 dl vann.
2
Skjær rabarbraen i 2 cm tykke skiver, og legg dem sammen med sukker i en bolle som tåler varme.
3
Sett bollen i en gryte med vann, og la det småkoke rett under kokepunktet til sukkeret har smeltet og rabarbraene er blitt møre. Rør av og til.
4
Smak til med finrevet sitronskall. Sett rabarbraen kaldt til den skal spises.

Samme dag:

1
Ha kardemomme og knuste linfrø i en kasserolle sammen med perlebyggen og vannet den har ligget i. Kok opp på middels varme, og la det koke til grøten har fått passe konsistens. Husk å røre av og til.
2
Smak til med salt og rapsolje når grøten er ferdig. Hvis du har tid, kan du la grøten hvile et par minutter under lokk.
3
Server grøten med rørt rabarbra, friske mynteblader og iskald melk.

Kommentar

Bli den første til å kommentere