Pinnekjøtt med saltbakt kålrot og grønnkål

Norsk mat på sitt beste: Chef Heini Petersen hos Vintage Kitchen anretter hovedretten: Pinnekjøtt av kje. © Espen Solli

Slik gjør du:

1
Sett ovnen på 180 °C. Damp pinnekjønnet på vanlig måte. Vanlig er ca. 3 timer på lav varme.
2
Lag en seig deig av hvetemel, salt og vann, kjevle den ut og pakk inn kålroten i den. Stek den midt i ovnen. Sjekk med en stekepinne etter ca. ¾ time om kålroten er myk helt gjennom. Skjær så kålroten i skiver, og skjær ut rundinger. Lag puré av restene ved å røre inn smør og litt kokelake fra pinnekjøttet.
3
Vask grønnkålen godt, og tørk av alt vannet. Riv i mindre biter, og friter i omganger i noen sekunder i varm olje.
4
Servering: Anrett pinnekjøtt med kålrotmos og -rundinger, samt grønnkål.

Kommentar

Bli den første til å kommentere