Piroger med kjøttsaus og salat

En lettvint og barnslig god rett som man aldri vokser fra. © Ulrika Pousette/Allt om Mat

Slik lager du pirogene:

1
Sett ovnen på 225 °C. Skrell og finhakk løken. Stek løk og kjøttdeig i ½ ss olje i ca. 5 min. i en varm stekepanne.
2
Ha i tomatpuré, buljongterning, 1 ss vann, soyasaus og pizzasaus. Smak til med salt og pepper. La alt koke sammen i ca. 2 min. Sett stekepannen til side.
3
Rull ut pizzadeigen på et bakebord eller stor skjærefjel. Skjær deigen i åtte like store biter og fordel fyllet midt på hver bit.
4
Brett deigen over og klem den sammen i kantene til små pakker. Legg dem med åpningen ned på et stekebrett dekket med bakepapir.
5
Visp egget og pensle pirogene. Stek dem midt i ovnen i ca. 10 til de har fått fin farge.

Slik lager du salaten:

1
Fjern kjernehuset og skjær eplene i skiver, deretter i tynne strimler.
2
Visp sammen eddik, 1 ss olje pluss salt og pepper i en bolle.
3
Hell dressingen over eplene og salatbladene og bland godt.
4
Server pirogene med salat og rømme.

Kommentar

Bli den første til å kommentere