Pizza med rødbete, ricotta og mandler

Pizza med rødbete, ricotta og mandler © Anders Schønnemann

Pizza med rødbete, ricotta og mandler

1
Skrell rødbeten, og riv den på den grove siden av et rivjern.
2
Hell vannet i en skål, og løs opp gjæren her. Tilsett rødbete og salt, og elt først fullkornsdurummel og så hvetemel i deigen.
3
Elt til deigen er glatt og smidig.
4
Dekk til deigen og sett til heving et lunt sted i ca. 1 time.
5
Slå deigen ned på et meldrysset bord.
6
Del den i fire stykker, og rull hvert deigstykke tynt ud.
7
Fordel pizzaene på stekeplater med bakepapir.
8
Rør ricotta sammen med salt. Skjær løkene i ringer, og stek dem blanke i olivenoljen. Dryss over sukker, og vend rundt, til løkene karamelliseres litt.
9
Pensle pizzabunnene med olivenolje, og topp med ricotta og løk.
10
Dryss over hakket rosmarin og hakkede salte mandler.
11
Bak pizzaene i forvarmet ovn ved 250° i ca. 12 min.

Kommentar

Bli den første til å kommentere