Pommes frites med fennikelsalt

Pommes frites med fennikelsalt © Ulrika Pousette

Slik gjør du:

1
Skrubb potetene godt eller skrell dem. Skjær dem i skiver og deretter i tynne staver.
2
Bland vann, salt og eddik i en bolle og legg i potetstavene. La dem ligge i vannet i ca. 20 minutter, slik at stivelsen i potetene blir trukket ut.
3
Varm opp oljen til 160 °C, og friter potetstavene i omganger i 4–5 minutter til de er blitt myke, men ikke fått farge. La dem renne av på kjøkkenpapir. Dette kan forberedes opptil 2 dager i forveien.
4
Varm opp oljen til 180 °C igjen. Friter potetstavene i ca. 3 minutter på nytt i omganger rett før servering, slik at de blir gyllenbrune og sprø. La dem igjen renne av på kjøkkenpapir.

Fennikelsalt:

1
Miks fennikelfrø og havsalt fint i en kryddermikser, eller knus det i en morter.
2
Dryss fennikelsalt og karse over pommes fritesen, og server med hjemmelaget majones.

Kommentar

Bli den første til å kommentere