Posjert egg med sei

Posjert egg og sei © Per Ranung
Raskt

Slik gjør du:

1
Sett ovnen på 150 grader. Legg fiskestykkene i en ildfast form. Dryss salt over. Bak fisken midt i ovnen i ca. 15 min.
2
Kok opp vann i en kasserolle. Knekk eggene ett om gangen og la dem gil forsiktig ned i vannet slik at eggehviten holdes samlet rundt eggeplommen. La eggene trekke rett under kokepunktet i ca. 7 min. Ta dem opp med en hullesleiv og la dem renne av seg på et kjøkkenpapir.
3
Skyll og rens spinat og vårløk. Skjær løken i ca. 4 cm lange biter. Skrell og finhakk hvitløk.
4
Stek spinat, vårløk og hvitløk i 1 ss smør i en stekepanne. Smelt 100 gram smør i en liten kasserolle.
5
Fordel spinatblandingen i fire dype tallerkener. Legg et stykke sei på hver tallerken og topp med posjert egg. Fordel det smeltede smøret rundt fisken med en skje. Server gjerne med nykokte poteter.

Kommentar

Bli den første til å kommentere