Potetpai med karamellisert løk

Potetpai med karamellisert løk © Per Ranung

Slik gjør du:

1
Sett ovnen på 225 °C. Bland melet og smør, gjerne i en kjøkkenmaskin.
2
Tilsett vann og arbeid raskt med deigen.
3
Trykk ut deigen i en avlang paiform, ca 10 x 35 cm. Stikk hull med en gaffel i bunnen, og stek paideigen midt i ovnen i ca. 15 min.

Fyll

1
Skrell og kok poteten mør i lettsaltet vann. Hell av vannet og mos den grovt.
2
Rør i créme fraiche og 2 dl ost. Krydre med 0,5 ts salt og pepper.
3
Fordel poteten i paibunnen, strø over 2 dl ost. Stek paien i ytterligere 15 min.
4
Skrell og skjær løk i ringer. Stek den myk i smør. Strø over sukker og 0,75 ts salt. Stek under omrøring til sukkeret smelter og løken har en fin farge.
5
Topp paien med den karamelliserte løken og strø over gressløk.

Kommentar

Bli den første til å kommentere