Pulled kylling med tomatsalsa og mais

Pulled kylling med tomatsalsa og mais © Anders Schønnemann

Slik lager du pulled kylling

1
Hakk løk og press hvitløk.
2
Varm oljen i en gryte, og fres løk og hvitløk sammen med chiliflak.
3
Hell vann over og tilsett kyllingfileter.
4
Kok opp retten, og senk deretter varmen. La retten putre på helt svak varme i min. 45-60 min.
5
Legg ketchup, eddik, farin og chilisaus i en gryte. Kog på meget svak varme i ca. 5 min.
6
Smak til sausen med salt og pepper, og avkjøl.
7
Hell av kokevannet fra kyllingen, og gjem det. Findel kyllingen med to gafler. Sped på med litt av kokevannet. Vend deretter kyllingen med barbequesausen.
8
Grill maisen med blader i ca. 15 min., til de er godt mørke utenpå. Snu dem underveis.
9
Skjær tomatene i båter. Del chilien på langs, skrap ut frøene, og hak den sammen med korianderen.
10
Bland tomater med chili, koriander og olivenolje. Smak til med salt og pepper.
11
Stek tortillaene sprø i en tørr panne, til de er gylne.
12
Servér med tomatsalsa, pulled kylling og grillede maiskolber.

Kommentar

Bli den første til å kommentere