Quinoasalat med granateple

Quinoa er nesten som et helt lite måltid i seg selv. © Inger Mari Grini
Sunt

Quinoasalat:

De små bedårende gullokkene som folder seg ut når du koker quinoakorn er et spesielt næringsrikt og velsmakende alternativ til ris og pasta. Proppfulle av proteiner, vitaminer og mineraler er de et helt lite måltid i seg selv.
1
Gi quinoaen et oppkok i dobbel mengde vann. Hell bort vannet, skyll kornene godt i rennende kaldt vann, og ha dem tilbake i kjelen med 5 dl nytt, lettsaltet vann.
2
Kok opp og la småkoke til alt vannet er kokt inn. La quinoaen hvile i gryten under lokk i minimum en halvtime.
3
Skjær sellerien i skrå biter. Skjær løken i tynne ringer.
4
Rull, del, rens og sil granateplene.
5
Spre spinatbladene utover et vidt fat, legg på kokt, avkjølt quinoa, strø over granateplekjerner, selleri, løk og valnøtter.

Dressing:

1
Bruk en dyp morter til å lage dressingen i. Legg i hvitløk, salt og rosepepper. Støt til en jevn mos. Tilsett litt olje om gangen mens du fortsetter å støte.
2
Pisk inn lønnesirup og saften fra granateplene.
3
Smak til med ekstra salt og hvit balsamico eller eple- sidereddik om dressingen trenger en ekstra spiss. Hell den over i en liten mugge.

Kommentar

Bli den første til å kommentere