Rabarbrapai i skål

Vårens enkleste dessert! © Ove Lindfors
Enkelt

Slik lager du rabarbra:

God vaniljeiskrem med lunken rabarbra, toppet med sprøtt fras av spelt smaksatt med kardemomme.
1
Sett ovnen på 225°. Skyll og eventuelt skrell rabarbraen. Skjær i 10 cm lange biter. Smør en ildfast form ganske godt med smør. Legg i rabarbraen og strø over sukker. Dekk med aluminiumsfolie.
2
Stek rabarbraen midt i ovnen til den er blitt myk, ca. 20–25 min. Ta ut og bland forsiktig én gang, slik at sukkeret dekker rabarbraen jevnt.

Slik lager du fras:

1
Smelt smøret i en kasserolle. Rør nedi speltflak, sukker og kardemomme. La alt steke i noen minutter. Hell fraset ut på en tallerken og la det avkjøle.
2
Server lunken rabarbra med en god vaniljeiskrem, sammen med fraset som strøs over.

Kommentar

Bli den første til å kommentere