Ramen: Kyllingsuppe med edamame

Ramen er rask, enkel og spennende hverdagsmat. © Wolfgang Kleinschmidt/allt om Mat
30 min.

Slik gjør du:

Smaksrik buljong og nudler er basisen i denne japanske ramensuppen.
1
Fjern frøene og skjær paprikaen i strimler. Skrell og skjær betene i strimler. Fjern skinn og ben fra kyllingen, og skjær kjøttet i grove strimler. Skjær purren i strimler.
2
Kok opp lettsaltet vann. Ta kasserollen bort fra varmen og ha i nudlene. La det stå i 2–3 min.
3
Skjær av ca. 5 cm av roten av sitrongresset. Knus roten og skjær den i fine strimler. Fjern frøene fra chilien og skjær den i strimler.
4
Kok opp vannet med misopasta (eller grønnsaksbuljong), sitrongress og halvparten av chilien, spar resten til servering.
5
Ha nudlene over i 4 porsjonsskåler. Fordel kylling, paprika, gulbeter, purre og edamamebønner i grupper rundt nudlene. Hell over den varme buljongen.

Topping:

1
Hakk wasabiertene og bland med sesamfrø. Strø toppingen over suppen. Server med båter av lime.

Kommentar

Bli den første til å kommentere