Red velvet-kake

Red velvet-kake er en amerikansk klassiker. © Scanpix
Fest

Red velvet-kake

Kakebunnene kan lages i forveien og fryses ned.
1
Sett ovnen på 180 °C (160 °C med vifte). Smør to ca. 22 cm runde springformer. Klipp til og dekk bunn og sider med bakepapir.
2
Bland skummet melk og sitronsaft, la stå i 5 minutter.
3
Miks smør, 1 ts vaniljeekstrakt, sukker og egg luftig.
4
Sikt inn mel og kakao, og tilsett sitronmelk rørt ut med konditorfarge. Bland godt.
5
Ha eddik og natron i en kopp, la det bruse litt, og bland i deigen. Fordel deigen i de to formene.
6
Stek kakene i ca. 25 min. La dem avkjøles i formen i ca. 10 min. før de hvelves ut og avkjøles på rist.
7
Pakk kakebunnene inn i plastfolie, og sett dem i fryseren i 40 min.

Mascarpone-glasur

1
Rør ost, mascarpone, sukker og vaniljeekstrakt glatt.
2
Stivpisk fløten, og bland med ostekremen.
3
Del kakebunnene i to.
4
Legg et av lagene på et serveringsfat med skjæreoverflaten opp, og fordel ca. 1/6 av glasuren over.
5
Gjenta tre ganger til, og fordel resten av glasuren oppå og rundt kaken.
6
Dryss revet kokosnøtt over og server.

Kommentar

Bli den første til å kommentere