Ribbe med cola-glaze, coleslaw og potetmos

Ribbe med cola-glaze © Jon Marius Nilsson

Slik lager du cola-ribbe:

1
Sett ovnen på 130°.
2
Snitt skinnet i striper. Krydre ribben med salt og pepper.
3
Skjær en løk i store kløfter og legg i bunnen av en ildfast form eller gryte sammen med hvitløksfedd.
4
Hell cola i bunnen av formen, og tilsett skall og saft fra 1 appelsin.
5
Tilsett stjerneanis og kanelstang. Legg ribben på toppen med svoren opp.
6
Ha lokk på gryten (eller evt aluminiumsfolie over formen) og sett i ovnen. La steke i 2 timer.
7
Skru opp temperaturen til 200° og la steke en time til.
8
Ta av lokket og stek ribben under grillen for å få sprø svor.
9
Sil av sausen og fjern overflødig fett som samler seg på toppen. Kok inn til halvparten og tilsett 1/2 dl nøttesmør.

Slik lager du nøttesmør:

1
200 g meierismør kokes i en gryte til det blir lysebrunt (ikke brent).
2
La stå i fem minutter før du siler det i en finmasket sil eller et stykke tøy. Du skal ikke ha med bunnslammet og skummet.

Potetmos

1
Skrell potetene og skjær i store terninger. Kok til de er møre.
2
Sil av vannet og mos dem i en bolle sammen med muskatnøtt, salt og pepper.
3
Varm melk i en kjele og smelt smør i melken. Spe på med smørmelk til du er fornøyd med konsistensen på potetmosen.

Coleslaw

1
Strimle gulrøtter, grønnkål og eple og skjær stangsellerien i tynne skiver. Bland sammen med majones, smak til med sitron, salt og pepper.

Kommentar

Bli den første til å kommentere