Ribbe med sprø svor-garanti

Svineribbe med surkål, rødkål, medisterkaker og -pølser er tradisjon for mange på julaften. © Hanne Stensvold/ Sentralen
Jul

Slik gjør du:

1
2–3 dager før: Sørg for at svoren er rutet. Om det ikke er gjort i butikken, gjør du det enkelt med en tapetkniv. Skjær ruter i spekket, gjerne parallelt med bena under, slik at den blir lettere å skive ved servering. Skjær ned i spekket, men ikke helt ned til kjøttet.
2
Gni ribben godt inn med salt og pepper og legg med svoren ned i en langpanne. Dekk godt med plast og la stå i kjøleskapet i 2–3 dager.

Juleaften:

1
Sett ovnen på 230 °C. Legg ribben med svoren opp i langpannen og legg en tallerken opp ned eller en sølvpapirball under ribben. Svoren skal være litt høyere på midten slik at fettet renner av.
2
Hell vann i formen og dekk formen med aluminiumsfolie. Pass på at det er helt tett. Stek midt i ovnen i 1 time.
3
Senk temperaturen til 200 °C, fjern folien og la ribben steke videre midt i ovnen i 1 ½ time. Svoren skal bli sprø av seg selv, men du kan sette ribben øverst i ovnen og skru på grillelementet de siste 3–5 min. om du ikke har oppnådd ønsket resultat. Steketiden for tynnribbe er den samme uansett størrelse.
4
Løft ribben ut av formen og la den hvile i 20 min. før den skjæres opp. Ikke dekk den til med folie eller lignende, for da blir svoren slapp. Kok ut langpannen slik at du får ribbefett til sausen.

Kommentar

Bli den første til å kommentere