Ribbe med tropisk frukt

Asiatisk ribbe med tropisk frukt © Jon Marius Nilsson

Slik lager du asiatisk ribbe:

1
Gni ribben inn med salt, pepper, nellik og malt koriander.
2
I bunnen av en ildfast form (med lokk eller som kan dekkes av aluminiumsfolie) legger du løken (delt i 4) og hvitløken.
3
Legg ribben i formen med svoren opp.
4
Riv skallet av en appelsin og ha saften av tre appelsiner i gryten/formen sammen med 4 dl vann.
5
Skrell ingefæren og del den i små terninger. Tilsett stjerneanis og honning.
6
Sett formen/gryten i ovnen på 180° og la stå i 2 timer med lokk eller dekket med aluminiumsfolie.
7
Ta av lokket og sil av kraften i en gryte. Stek ribben videre på 220° (uten lokk) til svoren begynner å poppe. Det tar ca 20 min.
8
Skru på grillen og stek noen minutter til svoren er sprø og fin.
9
Skum fett av kraften og kok inn til halvparten. Ha i soyasaus.

Mango-chutney:

1
Del mango i små terninger og bland med finstrimlet limeskall og limesaft.

Ananas-chutney:

1
Del ananas i små biter og bland med finhakket chili. Smak ev. til med sitronsaft og sukker.