Risotto med asparges og bacon

Når du lager risotto er det kraften som avgjør hvor god det endelige resultatet blir. © Fru Timian
30 min.

Risotto med asparges og bacon:

1
Del baconet i mindre biter og stek det i en panne. Er det lite fett på det, må du bruke litt olje til stekingen. Legg det over på tørkepapir når det er ferdig.
2
Finhakk hvitløkfeddene, skjær stangselleriet i små, små terninger og fennikelen i tynne skiver. Ha det i en kasserolle sammen med olivenoljen. La det surre på svak varme i 4-5 minutter.
3
Varm opp kraften i en kasserolle og la den være på kokepunktet mens du lager risottoen. Ha i risottorisen og la den steke med i ca. 1 minutt. Rør hele tiden slik at det ikke blir brent.
4
Hell i hvitvinen og la den dampe bort før du begynner å spe med kraften.
5
Ha i ca. 1 desiliter med kraft for hver gang du sper og la det koke nesten helt inn før du har i mer væske. La risottorisen være i bevegelse hele tiden.
6
Fortsett å spe til risen er ferdig kokt, ca. 18 minutter. Bruk eventuelt litt vann dersom det blir for lite kraft.
7
Skjær av endene på aspargesen og del stilkene i mindre biter. Ha dem i risottoen de siste 4 minuttene.
8
Smak til med salt og pepper. Hvor mye du må bruke avhenger av om kraften din er saltet fra før eller ikke.
9
Rør inn parmesanen og det ferdigstekte baconet og server med en gang.

Kommentar

Bli den første til å kommentere