Risotto med asparges og cheddar

Risotto med asparges og cheddar © Carin Pålsson
30 min.

Risotto

1
Kok opp vann med buljongterninger. Skrell og hakk sjalottløk og hvitløk.
2
Stek løken i smør og olje, til den er klar. Tilsett ris, og rør rundt. Stek ca. 1 min.
3
Tilsett buljong, ca. 2 dl om gangen, og la det koke inn i risen. Rør av og til.
4
Tilsett mer buljong etterhvert. La risen koke, ca. 20 min.
5
Brekk av den nederste delen av aspargesen. Skjær aspargesene i tynne, skrå skiver, men la aspargeshodene være hele.
6
Tilsett aspargesskivene, når det er ca. 3 min. igjen av koketiden.
7
Rør inn fløte og sitronsaft i risen. Krydre med salt og pepper, og vend inn den revne osten.
8
Dryss aspargeshoder og osteflak over. Servér straks.

Kommentar

Bli den første til å kommentere