Risotto med hummer

En luksuriøs risotto som nytes med andakt. © Helle Øder Valebrokk
Gjester

Risotto med hummer:

1
Varm olje i en panne med høye kanter. Tilsett hvitløksfeddene. De skal parfymere oljen.
2
Legg risen i pannen og rør forsiktig.
3
La risen være i pannen noen minutter før du tilsetter hummerkraft, et par øser av gangen. La risen trekke til seg nesten all kraften mellom hver gang du øser over mer kraft.
4
Legg hummerbeinkjøtt i pannen. Øs over mer kraft. Legg skall fra hummeren i pannen. Gjenta øsingen av kraft til risottoen er mettet. (Til kornene er al dente). Smak underveis om du må tynne ut kraften med vann.
5
Riv pecorino siciliano fresco og hell over litt god olivenolje.
6
Når risottoen er perfekt serverer du den på fine tallerkener og banker under fatene for at risottoen skal gli pent og jevnt utover.
7
Pynt så med mer revet pecorino, god olivenolje, blomster, løkspirer og mikrourter. Topp med hummer (klo, hale i biter eller begge deler).

Kommentar

Bli den første til å kommentere