Ristede kryddernøtter

Ristede nøtter we perfekt når du har lyst på noe godt. © Berit Nordstrand
Sunt

Slik lager du kryddernøtter

1
Legg nøttene i bløtt over natten (dekk nøttene med vann og tilsett 1 ts salt per 2,5 dl nøtter).
2
Slå av vannet, skyll nøttene godt og la dem renne av seg.
3
Rør sammen krydderet og bland det godt inn blant nøttene.
4
Spre nøttene utover en stekeplate slik at de ligger i ett lag og ikke oppå hverandre.
5
Tørkes i ovn i 12-24 timer på 50 °C eller til de er helt tørre.

Bløtlegging

1
På samme måte som korn, så har også nøtter en syre i seg som kan gi magebesvær og legge en demper på opptaket av flotte byggeklosser. Både frø, havre, ris og nøtter kan bløtlegges i vann over natten, slik at denne syren (fytinsyren) brytes ned.
2
Etterpå ristes nøttene på lav temperatur igjennom natten og nytes som de er eller de berikes med de nydeligste kryddersmaker.
3
Visste du at nøtter kan inneholde hele 25% proteiner, en rekke ulike B-vitaminer og mineraler som magnesium, kalium og jern?

Kommentar

Del dine tips, forbedringer eller erfaringer med andre

Sara Kvivesen
Rapportere

Jeg lurer på hvordan og hvor lenge jeg kan oppbevare disse?