Ristede kryddernøtter

Ristede nøtter we perfekt når du har lyst på noe godt. © Berit Nordstrand
Sunt

Slik lager du kryddernøtter

1
Legg nøttene i bløtt over natten (dekk nøttene med vann og tilsett 1 ts salt per 2,5 dl nøtter).
2
Slå av vannet, skyll nøttene godt og la dem renne av seg.
3
Rør sammen krydderet og bland det godt inn blant nøttene.
4
Spre nøttene utover en stekeplate slik at de ligger i ett lag og ikke oppå hverandre.
5
Tørkes i ovn i 12-24 timer på 50 °C eller til de er helt tørre.

Bløtlegging

1
På samme måte som korn, så har også nøtter en syre i seg som kan gi magebesvær og legge en demper på opptaket av flotte byggeklosser. Både frø, havre, ris og nøtter kan bløtlegges i vann over natten, slik at denne syren (fytinsyren) brytes ned.
2
Etterpå ristes nøttene på lav temperatur igjennom natten og nytes som de er eller de berikes med de nydeligste kryddersmaker.
3
Visste du at nøtter kan inneholde hele 25% proteiner, en rekke ulike B-vitaminer og mineraler som magnesium, kalium og jern?

Kommentar

Bli den første til å kommentere