Rød gravlaks

Den vakre vinrøde kanten kommer fra revet rødbete. © Charlotte Jenkinson

Slik gjør du:

1
Rens laksefileten. Skjær jevne kanter på fileten med en skarp kniv. Dra ut beina med en liten pinsett eller en kniv.
2
Gni inn gravingskrydderet. Bland sammen salt, sukker og pepper. Gni inn kjøttsiden på laksen med krydderblandingen. Legg laksesiden med skinnsiden ned i en plastpose.
3
Tilsett ekstra farge og smak. Skrell og riv rødbeten grovt. Legg revet rødbete over laksen i et jevnt lag. Knyt sammen posen og legg laksen med kjøttsiden ned, og la den ligge i kjøleskapet i ca. 2 døgn. Snu plastposen noen ganger under gravingen.
4
Ved servering ta ut laksen og skrap bort den revne rødbeten. Skjær den i tynne skiver med en skarp filetkniv. Legg opp på fat og server laksen kald.

Pepperrotsaus:

1
Foruten klassikerne hovmestersaus og sennepsaus er denne raske pepperrotsausen meget god til gravlaksen. Bland 3 dl rømme med ½ dl finrevet fersk pepperrot.
2
Ha i 2 ss finklippet gressløk og 2 ss finhakket frisk dill. Smak til med salt og eventuelt mer pepperrot. La sausen stå kaldt en stund før servering slik at smakene smelter sammen. Server gjerne laksen på melbatoast eller rugbrød med en klikk pepperrotsaus.

Kommentar

Bli den første til å kommentere