Rødgrøt med vaniljekrem

Rødgrøt med vaniljekrem © Frederikke Heiberg

Slik lager du rødgrøt

1
Skyll bærene forsiktig. Bær, sitronskall og krydder kokes opp med vann.
2
Sil av vannet, bland med sukker og kok opp. La det koke i ca. 15 min.
3
Rør litt potetmel ut i litt kaldt vann.
4
Ta gryten av varmen, og pisk potetmelblandingen inn i saften.
5
Hell grøten i en skål, og sett den kaldt.
6
Servér med vaniljekrem.

Vaniljekrem

1
Varm kremfløte og melk opp til 60° .
2
Pisk eggeplommer og melis sammen med vaniljefrø og -stang.
3
Hell den varme fløteblandingen oppi eggeblandingen mens du pisker.
4
Hell blandingen tilbake i gryten, og varm opp under konstant omrøring til 85 °.
5
Hell straks kremen gjennom en sil over i en skål, og avkjøl den.

Kommentar

Bli den første til å kommentere