Saftig eplebagett med ost

Eplebagett med ost © Skovdal og Skovdal / Spis bedre

Slik gjør du:

1
Eplechips: Sett ovnen på 100°. Vask 4 epler, og stikk ut kjernehuset. Skjær eplene i løvtynne skiver og stek dem på en bakeplate dekket med bakepapir i ca. 2 timer til de er tørre.
2
Rør ut gjæren i litt vann, og ha i melk, salt, honning og eple. Rør i fullkornmelet og halvparten av hvetemelet, og la det trekke i 15 min.
3
Ha i resten av hvetemelet litt av gangen, og elt ut deigen til den er blitt glatt og ikke lenger er klissete. Ha deigen over i en bakebolle, dekk til med plastfolie, og la den heve på et lunt sted i 45 min.
4
Ha deigen over på bakebordet og elt den litt sammen. Form deigen til et avlangt brød. Legg det over på en bakeplate dekket med bakepapir, pensle med melk, og dryss over hasselnøtter. La brødet etterheve på et lunt sted i ca. 45 min.
5
Sett ovnen på 225°. Stek brødet i ca. 10 min. Skru deretter ned varmen til 175° og stek i ytter­ligere 15–20 min.
6
Avkjøl brødet på rist, og server det lunkent med en god ost og sprø eplechips.

Kommentar

Bli den første til å kommentere