Saftig frokostbrød med frø

Tørkede aprikoser smaker også godt i dette brødet. © Malte Danielsson

Frokostbrød med frø:

1
Riv eplet og hakk fikenene.
2
Smul gjæren ned i en bolle og rør den ut i litt vann. Ha i resten av vannet sammen med alle de andre ingrediensene.
3
Bland alt sammen til en løs deig og la den stå i noen minutter.
4
Smør en brødform på 1 ½ liter med rapsolje og strø i frø.
5
Fordel deigen jevnt i formen. Topp med litt ekstra frø og la brødet heve seg på et lunt sted under et kjøkkenhåndkle i ca. 1 ½ time.
6
Sett ovnen på 175°C etter omtrent en time.
7
Stek brødet nederst i ovnen i ca. 80 minutter. Ta brødet ut av formen og la det avkjøles på rist under et kjøkkenhåndkle.

Kommentar

Bli den første til å kommentere