Saftige vegetarburgere med bulgur

Luftige og saftige veggisburgere med smak av det greske kjøkken. © Ulrika Pousette/Allt om Mat
Sunt

Slik lager du burgerne:

Grekerne er glade i squash som er basisen i disse lette, smakfulle grønnsaksburgerne. De smaker aller best nylaget!
1
Vask og riv squashen fint. La den renne av i et dørslag i ca. 5 min. Klem ut væsken. Smuldre fetaosten grovt i en bolle, og bland den med squash, egg, mel, 1 1/2 ts salt og 2 krm pepper.
2
Varm 1 1/2 ss olje i en teflonpanne og stek "burgere" ved middels varme i ca. 5 min. på hver side.
3
Server squashburgerne med nykokt bulgur og rødløksyoghurt.

Tilbehør:

Rødløksyoghurt:
1
Skrell og skiv løken tynt, gjerne på et mandolinjern. La løken ligge i en skål med kaldt vann i ca. 5 min.
2
La løken renne av og bland den med yoghurt, 1/2 ss olje, 2 krm salt og 1/2 krm pepper.
3
Kok bulguren etter anvisningen på emballasjen.

Kommentar

Bli den første til å kommentere