Salat med kongekrabbe

Rene, nordiske smaker med et hint av Rhode Island. © Ulrika Pousette og Per Ranung/ Allt om Mat
Fest

Slik renser du kongekrabben:

1
Rens krabbebeina ved først å klippe dem opp med en saks før du pirker ut kjøttet.
2
Skjær kjøttet i biter og legg dem i en bolle. Sett det i kjøleskapet.

Slik lager du ramsløkdressing:

1
Bland hakket ramsløk eller gressløk/hvitløk med eddik og olje, smak til med salt og pepper. Sett i kjøleskapet.

Slik lager du Rhode Island-saus:

1
Bland majones, chilisaus, sherryeddik, konjakk og salt. Sett sausen i kjøleskapet for å bli fyldigere.

Slik lager du salaten:

1
Del tomatene i fire og fjern frøene. Skjær dem deretter i tynne strimler.
2
Skrell og del agurken på lengden. Skrap ut frøene og skjær den i tynne skiver.
3
Rens og skjær sjampinjongene i tynne skiver. Skyll, tørk og skjær salaten i tynne strimler. Sett alt kaldt før servering.
4
Bland alle ingredienser til salaten i en bolle. Drypp over ramsløkdressing. Fordel alt på salattallerkener eller i cocktailglass.
5
Server Rhode Island saus ved siden av, eller i en klatt ved hver salat. Pynt med små kvister frisk dill.

Kommentar

Bli den første til å kommentere