Salat med risoni, blåskjell og chorizo

Topp med frisk koriander og strimlet vårløk før servering. © Bauer Media/Bulls Press

TIPS:

1
Risoni er pasta som ser ut som ris, og brukes vaniligvis i supper i Italia. Du kan erstatte dem med små suppenudler eller makaroni. Husk å fjerne skinnet på chorizopølsene før du skjærer dem opp og steker dem.

Slik gjør du:

1
Sett ovnen på 190 °C. Legg blomkålbukettene over i en langpanne dekket med bakepapir, og drypp over olivenolje. Dryss over salt og pepper og stek til de er blitt brune i tuppene, ca. 20 min. Sett til side.
2
Kok i mellomtiden risoni i ca. 7 min. Hell fra vannet og ha risonien over i en bolle. Drypp over 2–3 ss olivenolje og rør godt sammen.
3
Stek chorizoskivene i en varm stekepanne med høye kanter til de er blitt gyllenbrune. Rør av og til, slik at de ikke blir brent. Ha i karvefrø og blåskjell og varm forsiktig opp. Ha deretter i kokt risoni, blomkål og sitronsaft. Ta pannen av platen, og bland alt godt sammen. Topp med frisk koriander og strimlet vårløk før servering.

Kommentar

Bli den første til å kommentere