Salat med torsk, rødbeter og bacon

Salat med torsk © Kai Myhre/ Norway Seafoods

Slik lager du salat med torsk

1
Sett stekeovnen på 100 °C.
2
Dryss godt med salt på torskeloinen og la den ligge i ca. 30 minutter. Skyll den i kaldt vann og tørk godt med tørkepapir.
3
Legg torskeloinen på et stekebrett med bakepapir og bak den i stekeovnen til den har en kjernetemperatur på ca. 50 °C (det tar ca. 20 minutter). Avkjøl torsken og press lett på fileten slik at den flaker seg.
4
Skjær rødbeter i små båter. Varm opp honningen sammen med litt sitronsaft og vend inn rødbetene. Smak til med litt salt.
5
Skjær bacon i terninger. Stek det sprøtt og la det renne av på tørkepapir.
6
Kok asparges i lettsaltet vann med litt smør til de så vidt er møre, tar ca. 3-4 minutter. Skjæres i biter på ca. 5 cm.
7
Lag en seng av ruccola og babyleafsalat, og fordel torskeflakene, glaserte rødbeter, bacon, asparges og cashewnøtter.
8
Drypp over litt sitronsaft og olivenolje. Dryss litt grovmalt pepper over og pynt med finhakket chili og basilikumblader.

Kommentar

Bli den første til å kommentere