Salatbolle

Salatbolle til lunsj © Berit Nordstrand

Slik lager du salatbolle

1
Kok opp quinoa etter anvisningen på pakken. 2dl rester av kokt byggryn, mathavre eller råris kan brukes istedenfor om ønskelig.
2
Hakk/skjær opp alle grønnsakene og legg disse i en boks dersom den skal tas med som lunsj eller på et fat dersom den skal spises umiddelbart

Guacamoule

1
Del avokadoene i to, ta ut kjøttet og mos det med gaffel.
2
Finhakk hvitløk, chili og koriander, og bland dette sammen med avokado.
3
Smak til med limesaft, havsalt og pepper. Du kan også kjøre alle ingrediensene i en blender. Da får du en jevnere guacamole enn hvis du bruker morter eller gaffel. Jeg synes den blir best om du moser den sammen for hånd.
4
TIPS: bland litt rømme inn i rester av guacamoule så har du en nydelig dip til grønnsaksstaver senere en kveld.

Kommentar

Bli den første til å kommentere