Scones med limecurd og hjemmelaget smør

Scones må alltid serveres nystekte og varme! © tara.no

Scones:

Mengde: ca. 16 små scones.
1
Sett ovnen på 250 °C. Bland mel, salt, bakepulver, vaniljesukker, sukker og smør i en kjøkkenmaskin. Ha i yoghurt og melk. Bland raskt sammen til en litt klissete deig.
2
Ta deigen ut av kjøkkenmaskinen over på et melet bakebord, og form den til 16 jevnt store kuler. Legg dem på et stekebrett kledd med bakepapir, og flat ut kulene litt. Stek midt i ovnen i ca. 12 min. La dem avkjøles på rist.

Lime curd:

Det smaksatte smøret holder seg i kjøleskapet i ca. 2 uker oppbevart i et glass med lokk. Mengde: ca. 3 dl.
1
Bland sukker, smør, limesaft og egg i en kasserolle. La det koke opp på svak varme under omrøring til curden tykner.
2
Hell kremen gjennom en sil og press den gjennom med en skje. Ha i limeskallet og bland godt. La limecurden kjølne. Oppbevar den i kjøleskapet i et glass med lokk.

Hjemmelaget smør:

I Skandinavia er vi vant med at smøret smaker litt syrlig, så vi har tilsatt crème fraîche. Mengde: ca. 200 g smør.
1
Hell fløten i en bolle og visp til den skjærer seg skikkelig og danner klumper. Samle opp klumpene med hendene og ”vask”* smøret i omganger i iskaldt vann.
2
Legg det ”vaskede” smøret i en bolle, og ha i olje, crème fraîche og salt. Bland alt godt sammen, og la det stå kjølig til servering.
3
*Å vaske smøret betyr at man knar det i en bolle med kaldt vann.

Kommentar

Bli den første til å kommentere