Semifreddo med frosne bringebær og nøtteblonder

Semifreddo med frosne bringebær og nøtteblonder. © Maaltid.nu
Raskt

Semifreddo

1
Halver vaniljestangen , og skrap ut frøene med en liten kniv. Legg frøene i litt sukker ved hjelp av flatsiden på kniven.
2
Pisk fløten til en lett krem, og rør sukker og vaniljefrø i med en deigskrape.
3
Kjør de frosne, iskalde bringebærene i en foodprosessor/blender, og bland dem forsiktig sammen med fløten, så luften ikke røres ut av kremen.

Nøtteblonder

1
Sett ovnen på 200°.
2
Finhakk nøttene - men ikke helt til nøttemel - i en foodprosessor/blender. Bland nøttene med sukker.
3
Smelt smøret på svak varme i en liten kasserolle. Rør det smeltede smøret i nøtte-sukkerblandingen.
4
Tilsett eggehvite, og rør nøttedeigen sammen.
5
Sett deigen i små topper med en teskje på en stekeplate kledd med bakepapir.
6
Sørg for god plass mellom toppene, da de flyter ut til 8-10 cm i diameter under steking.
7
Stek nøtteblondene i ovnen, ca. 7 min., til de er gyldne med en mørkere kant.
8
Avkjøl lett på stekeplaten, før de tas av med en palettkniv. Tar du dem på en rist med det samme, vil de falle ned mellom rillene.
9
Nøtteblondene kan holde seg sprø i flere dager i en boks.
10
Server semifreddo enten i glass med nøtteblonder, eller legg iskremen på en nøtteblonde og legg en ny blonde oppå, som en sandwich.

Kommentar

Bli den første til å kommentere