Sexy sjokoladeboller

Har du sett noe nydeligere i hele ditt liv? © Margrethe Myhrer

Grunnoppskrift hvetedeig:

Alle råvarene må være romtempererte før du går i gang.
1
Varm melken til ca. 30° i en kasserolle.
2
Bland sammen alle ingrediensene med unntak av smøret og 1 dl av melken i en bakebolle.
3
Kjør sammen i kjøkkenmaskinen i sakte fart i 3 min. Deretter øker du hastigheten noe, og tilsetter litt og litt av den siste melken.
4
Elt videre i 5 min. til deigen er elastisk og har en blank overflate. Senk hastigheten, og tilsett litt og litt av smøret. Kjør deigen til smøret er blandet godt inn.
5
Dekk til bakebollen med plastfolie eller et fuktig kjøkkenhåndkle. La deigen forheve i 1 time, og følg deretter oppskriften under.

Sjokoladeknuter:

Antall: 15-20 stk.
1
Sett ovnen på 230°C.
2
Hvelv deigen ut på lett melet arbeidsflate, og slå ut luften av den. La den hvile i 20 min.
3
Smelt sjokoladen over vannbad så lenge, og la den avkjøle til romtemperatur.
4
Kjevle deigen ut til et stort avlangt rektangel, ca. ½ cm tykt. Smør sjokoladen jevnt utover deigen. Brett den ene langsiden ⅔ inn, og så den andre siden, så den dekker den første bretten. Da er deigen flat og brettet i tre.
5
Skjær i 15-20 skiver på tvers. Strekk bitene litt ut og tvinn dem 2-3 ganger. Slå knute på dem og plasser dem på et stekebrett kledd med bakepapir. Dekk til knutene med et kjøkkenhåndle, og la dem heve til dobbel størrelse.
6
Pensle knutene med sammenpisket egg og stek dem midt i ovnen i 10-15 min. til de er gylne og fine.

Kommentar

Bli den første til å kommentere