Sitron- og mandelboller

Sitron- og madelboller © Magnus Carlsson/Allt om mat

Fyll

1
Riv marsipanen og bland med skallet fra 2 sitroner og saften fra 1, smør og sukker.

Bollene

1
Skjær smøret i terninger, og jobb det inn i melet, gjerne i en kjøkkenmaskin.
2
Smuldre gjæren i en bakebolle, og rør den ut i kald melk. Tilsett egg, sirup og salt.
3
Elt melblandingen og deigvæske sammen til en smidig deig, ca. 5 min. i en kjøkkenmaskin eller 10 min. for hånd. Del den i to.
4
Kjevle den ene deigbiten ut til et tynt rektangel. Smør på halvparten av fyllet på rektangelet, og rull sammen. Skjær i ca. 4 cm tykke skiver. Gjenta med den siste deigbiten.
5
Plasser bitene i en smurt ovnsform, ca. 25 x 30 cm. Hvis ikke alle bitene får plass, stekes resten på et stekebrett. La heve i ca. 2 timer.
6
Sett ovnen på 200 °C. Stek bolleformen midt i ovnen i ca. 25 min. til bollene er gjennomstekte og har fått fin farge. Boller på brett stekes ved 225 °C i 8–10 min.

Glasur

1
Rør sammen melis og saften fra 2 sitroner, og ha halvparten over i en egen skål. Farg denne gul med konditorfarge.
2
Ringle begge glasurtypene over bollene, og la stivne. Skjær i biter og server umiddelbart. Bollene er fine å fryse uten glasur.

Kommentar

Bli den første til å kommentere