Sitronfromasj med yoghurt og bringebær

Romantisk dessert for to. © Lina Eriksson/Allt om mat
Gjester

Sitronfromasj:

1
Legg gelatinbladene i kaldt vann i ca. 5 min.
2
Skrubb sitronen godt i lunkent vann. Finriv skallet og press ut saften, det bør bli ca. ½ dl. Varm opp sitronsaften på svak varme i en kasserolle.
3
Ta opp gelatinbladene, kryst ut vannet og la dem smelte i saften. Ta kasserollen av platen.
4
Skill eggeplommer og hviter. Pisk eggehvitene til et fast, hvitt skum. Ha i 2 ss sukker mens du pisker.
5
Pisk deretter eggeplommer og 2 ss ­sukker hvitt og ­luftig.
6
Bland yoghurt og sitronsaft med eggedosisen og rør deretter nedi halvparten av de piskede eggehvitene. Vend deretter forsiktig nedi resten av eggehvitene.
7
Legg halvparten av bringebærene i bunnen av to dessertskåler, og spar resten til pynt. Fyll på med sitronfromasj. La den stivne i 1 time i kjøleskapet.
8
Pynt med bringebær og sikt over melis. Server med sjokoladetrøfler ved siden av.

Kommentar

Del dine tips, forbedringer eller erfaringer med andre

Beate Sæland
Rapportere

Ser nydelig ut! Skaø prøves i dag :) Jeg har bare gelatin- pulver tilgjengelig. Hvor mye skal jeg bruke av det som tilsvarer 2 plater, og når tilsettes gelatinpulveret? ????